Waarvoor gebruik je een chemisch anker?

Chemisch anker

Een chemisch anker is een chemisch product die voor een sterke binding bij poreuze bouw ondergronden zorgt. Het kan hiermee bijvoorbeeld het gebruik van kit of pluggen vervangen. Het gebruik van een chemisch anker is echter niet aan te raden wanneer u een gladde of niet poreuze muur of ondergrond heeft. De chemische materialen hebben hier geen goede hechting op. Daarom wordt er gebruikelijk alleen een poreuze bouw ondergrond gebruikt. Daarnaast is het belangrijk dat deze poreuze bouw ondergrond schoon, stof- en vetvrij is voordat het chemisch anker aangebracht wordt. Behalve deze toestand van het materiaal, is er geen verdere voorbehandeling vereist voor het aanbrengen. In holle materialen is het wel noodzakelijk om een zeefhuls te gebruiken, omdat het anker anders geen grip kan vinden.

Chemisch anker

De toepassingen van het chemisch anker

Het chemisch anker kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen bij de poreuze ondergronden. Het meest gebruikte doeleinde hiervan is de verankering van zware en middelzware artikelen. Zware bij de volle, poreuze bouw ondergrond, en de middelzware bij een holler bouwmateriaal, in verband met het gewicht dat deze kan tillen. Daarnaast kan een chemisch anker gebruikt worden als spanningsvrije verankering in het randbereik. Denk hierbij aan het bevestigen van draadstangen, wapeningsstaven, ankerhulzen en meer. Tot slot is het ook mogelijk om deze vorm van verankering in te zetten als een reparatiemortel. 

Omdat dit product bestaat uit chemische stoffen, is het van belang om het product te bewaren op een droge en koele plaats. Ook is het aan te raden om het product tussen de 5 en de 25 graden celsius te behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *